Prague - Praha - Прага

Здравейте,
Всеки има своя любима дестинация, до която мечтае да пътува, или пък където сърцето му е останало. Това е любимото място на моите родители, за което, откакто се помня все ми разказват и говорят с особено умиление и носталгия. Реших, че е крайно време да направя един малък жест към тях и да ги заведа до там. ☻ Чудех се как да им поднеса новината и реших да го направя с една картичка, която издава предстоящата дестинация (само че, въобще не се усетиха какво точно ще рече този надпис, докато не прочетоха посланието отвътре).
За съжаление, географската карта, която отпечатах с бяла ембосинг пудра въобще не се разпознава като такава след като отгоре й обилно разпръснах моите любими Brusho-си. Много ми хареса комбинацията от цветове, която се получи... обожавам тюркоазено! ♥ Отпечатах с черно мастило следи от гуми, надписът и понамацах тук-таме със златна акрилна боя, която блести под определен ъгъл (иначе просто жълтее). За да има контраст и да се откроява колата, реших да я направя в червено (въпреки, че нашата не е такава) :D . И това е...
С изненада открих, че цветовата схема и контрастът, който създадох отговарят и на новата тема при Картишоци - Контрасти, тайни или приказки, така че с удоволствие се включвам при тях! А пък и кой знае... Прага със сигурност крие много тайни, така че мисля, че и по това направление моята картичка се вписва добре в темата там.








Предизвикателства/Challenges:
Challenge: Try To Resist - here I stamped geographical map with white embossing powder and after that I spilled Brusho crystal powder on it... I stamped the letters and the trail with black ink;

Коментари

  1. Fabulous work with the Brushos. I love your creation.

    ОтговорИзтриване
  2. Gorgeous card Dess, the colours and whole design of this is absolutely fabulous! LOVE it :-)

    thanks for joining us on the Simon Says Stamp Wednesday Challenge
    luv
    Lols x x x

    ОтговорИзтриване
  3. Обожавам точно тази цветова комбинация - кафяво-златно-тюркоазено. Картичката се е получила добре, но те предизвиквам да направиш един мини пътнически журнал, в който да скриете всички сладки моменти от пътуването ви. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кат, приемам с най-голямо удоволствие! Отдавна обмислям идеята, така че задължително ще направя и ще покажа. ;) Благодаря ти!

      Изтриване
  4. Разбирам ги твоите родители Деси, след няколко години прекарани в Прага и среща с голямата ми любов, мога да кажа , че там остана и моято сърце. Където и да обикалям тя си остава за мен най-прекрасната. Картичката ти е вълшебна и загадъчността, която си скрила под бръшосите под формата на карта, намирам за много романтично!
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Снежи, точно тази романтична нотка се опитвах да постигна и много се радвам, че съм успяла, щом я долавяш и ти! Радвам се също и за това, което Прага е поднесла и на теб! Чудно е!
      Поздрави и прегръдки и от мен! ☻

      Изтриване
  5. Разбирам ги твоите родители Деси, след няколко години прекарани в Прага и среща с голямата ми любов, мога да кажа , че там остана и моято сърце. Където и да обикалям тя си остава за мен най-прекрасната. Картичката ти е вълшебна и загадъчността, която си скрила под бръшосите под формата на карта, намирам за много романтично!
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. Another absolutely STUNNING piece! I am really amazed at the gorgeous background you created and I love how you paired it with the whimsical car and ticket. It looks incredible and I'm so glad that we got to see your work this week for our Simon Says Stamp Monday Challenge!

    ОтговорИзтриване
  7. Уникална!!! Перфектна във всеки детайл. А картата се е получила супер, изобщо не се е скрила от бръшосите. Весело пътуване и да натворите прекрасни спомени :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар